pondělí 8. června 2009

Dělnická strana je zklamaná z výsledku voleb do Evropského parlamentu

Slovo předsedy k volbám
Pondělí, 08 červen 2009

Druhé eurovolby v České republice máme za sebou. Dělnická strana v nich získala více než dvacet pět tisíc hlasů a překonala hranici jednoho procenta, nutnou pro vyplacení státního příspěvku. 

Někdo je možná výsledkem zklamán, jiný nikoliv. Je to otázka pohledu. Já osobně jsem očekával volební zisk o něco vyšší, nicméně, pokud bych se vrátil zhruba o rok zpět, překonání hranice jednoho procenta by pro nás tehdy bylo obrovským úspěchem. Možná jsme byli v posledních měsících až moc namlsáni mediální prezentací a četností našich akcí, příliš jsme doufali, že se nám podaří nespokojené občany dostat k volebním urnám. To se nepodařilo. 

Dvacet osm procent volební účasti bohužel nahrálo parlamentním stranám. Nepochybuji také o tom, že se nyní vyrojí velké množství radilů, kteří budou hovořit o tom, co a jak se mělo, jaká strategie apod. Každému tedy doporučuji, aby se místo planých slov aktivně zapojil do činnosti strany. 

Potěšující z dosažených výsledků je stoupající podpora v některých regionech a městech, což dává dobrý základ ke komunálním volbám. Jako příklad lze uvést téměř osm procent v Litvínově nebo přes pět procent v okrese Most. 

Co nás tedy čeká nyní? Především příprava na podzimní parlamentní volby, ve kterých bychom měli potvrdit nejen pozici nejsilnějšího národního subjektu, ale především přesvědčit lidi, aby k volbám šli. Pokud se toto podaří, jsou volební vyhlídky více než nadějné. Čeká nás však přes léto velmi hodně práce a osobního nasazení. 

Závěrem bych chtěl poděkovat všem voličům za jejich podporu a všem sympatizantům a členům za jejich trpělivost a vytrvalost. Jdeme dál proti proudu! 

Tomáš Vandas

zdroj:

http://www.delnicka-strana.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=610&Itemid=115

Jednoprocentní hranici přesáhla Dělnická strana. Volilo ji 25 368 občanů. Národní strana měla mizivou podporu 6263 lidí. Pravicoví extrémisté se v některých státech do Evropského parlamentu dostali. Stalo se tak v Nizozemí, Finsku, Maďarsku a Velké Británii.

Zisky jednotlivých stran v počtech hlasů - Novinky.cz

Více než tři čtvrtě milionu by paradoxně měla dostat i krajně pravicová Dělnická strana. Stát se jí přitom kvůli napojení na neonacisty před několika měsíci pokusil zakázat. Neúspěšně.

Peníze za volby přitečou do pokladen třinácti stran - Aktuálně.cz

Výsledky evropských voleb v roce 2009 - Eelections2009-results.eu

Pecina: Založení ultrapravicových stran je pochybné, využijeme to proti nim - iDNES.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat